Aldous Harding laat weer niemand onberoerd

Zalig nieuws voor de fans van de Nieuw-Zeelandse Aldous Harding. De artieste die met ‘Party’ een van de meest intrigerende albums van het voorbije half jaar maakte, gooide bij het begin van dit weekend niet alleen haar clip voor de nieuwe single Blend online, maar breidde ook nog eens haar Europese tournee uit. Daarmee komt nog een paar keer langs bij ons: op 24 augustus tijdens Feeërieën en op 15 november in de AB.

Harding schreef Blend in een AirBnB in Bristol de dag voordat ze de studio indook voor ‘Party’. De clip is een creatie van Charlotte Evans, de regisseuse die ook al de clips voor Horizon en Imagining My Man maakte. Daarvoor inspireerde ze zich op ‘Apocalypse Now’ van Francis Ford Coppola en meer bepaald op de scene waarin de playmates van Playboy uit de helicopter komen.

Aldous Harding werd voor de gelegenheid in een passende outfit gestoken, eentje die je niet meteen met haar associeert. De zangeres gooide hem na afloop naar eigen zeggen dan ook in de vuilnisbak.

De clip veroorzaakte, zoals wel vaker bij Harding, heftige reacties van voor- en tegenstanders. Harding laat dan ook niemand onberoerd.

17 juni 2017
Marc Alenus