Alex Maas (The Black Angels) licht tipje van soloplaat

Een zwarte engel gaat solo.

Alex Maas (The Black Angels) licht tipje van soloplaat

De Texaanse frontman van The Black Angels, Alex Maas brengt op 4 december een soloalbum uit. ‘Luca’ zal dat heten en het wordt een plaat die vooruit geblazen wordt door de kracht van de natuur met echo’s van het pre-Columbiaanse Indiaanse Amerika (muziek die zijn ouders speelden door de tuinkwekerij die ze runden aan de Golf van Mexico).

De plaat werpt schaduwen van onschuld met grote ogen en bezoekt duistere rijken van paranoia. Het is een album waarop menselijke connectie en ouderschap een evenwicht zoeken terwijl het navigeert langs de gevaarlijke ijsbergen van de moderne samenleving en voorzichtig de duisternis onder ogen ziet.

"You have to go into the dark to appreciate the light and vice versa. One day you are walking through a beautiful field and get bit by a rattlesnake because you are blinded by the colourful flowers. It’s ok to be afraid, sad and fearful because you need it to appreciate all the beauty the world has to offer,”  Aldus Alex Maas.

Beluister hieronder de eerste single Been Struggling, een bloedmooi nummer waarin subtiele psychedelica bloeit, een toets van country zit (die pedal steel!) en duidelijk wordt wat een diep persoonlijke onderneming de plaat was. De track doet ons een beetje denken aan Pauwel De Meyer, maar Maas is duidelijk de betere zanger.

‘Luca’ komt uit op  december via Basin Rock, de stal waartoe ook Aoife Nessa Frances en Julie Byrne behoren.

8 oktober 2020
Marc Alenus