Andy Bell (Ride) kondigt soloplaat aan

Andy Bell viert vijftigste verjaardag met een soloplaat.

Andy Bell heeft er een lange en goedgevulde carrière opzitten. Hij startte bij Ride, speelde bij Oasis en ging dan terug naar Ride, maar hij is nog niet voldaan en kondigde op zijn vijftigste verjaardag een soloplaat aan.

Vorig jaar was er al de single Plastic Bag, dus we hadden de klok al gehoord, maar de klepel nog niet gevonden. Met de officiële aankondiging en een eerste officiële single uit zijn solodebuut is er echter geen ontkomen meer aan. ‘The View From Halfway Down’ komt eraan op 9 oktober via Sonic Cathedral en zal acht tracks bevatten. Plastic Bag noch zijn b-kant The Commune zijn daarbij.  

Eigenlijk was Bell al lang zinnens om een plaat uit te brengen onder zijn eigen naam, meerbepaald sinds de dood van David Bowie in 2016. Toen begon hij al zijn muzikale ideeën, die anders vergeten dreigden te worden, bijeen te schrapen en aan de plaat te werken samen met Gem Archer die hij kende van Oasis en Beady Eye. Maar toen kwam de reünie van Ride en raakte het project weer niet verder dan de schrijftafel.

Maar toen kwam – hoera! – corona en had Bell plots weer tijd en hier is dus de eerste single Love Comes In Waves, een nummer waarvoor Bell al lang een deel van de tekst had (“Love comes in waves… give us a wave en een helebooel aahs”), maar hij pas onlangs uitwerkte.

Het resultaat klinkt als iets van de vroege Ride, als een dromerige, psychedelische dagdroom met blikkerende, metalige gitaren waarrond zoemende broertjes vliegen op een steady beat. Ontdek de nieuwe song en zijn clip (van regissseur Chris Tomsett) hieronder.

11 augustus 2020
Marc Alenus