Architects annuleert Jera On Air

Architects, de band die eerder werd aangekondigd voor een optreden tijdens Jera On Air, annuleerde de doortocht op het Nederlandse festival.

"We zijn geboekt als headliner voor het festival, maar zo zijn we niet op de poster gezet", aldus het gezelschap. "Dit is wellicht een overdreven reactie, maar we hebben dit besloten omdat het een principekwestie is voor ons", voegen ze er nog aan toe.

Programmator Thijs Vogels liet in een reactie bij 3voor12 weten geschrokken te zijn.

"We zijn er wel van geschrokken: ze stonden naast Sum 41 op de poster, maar onder Parkway Drive. Dat is de headliner van de zaterdag. Architects wilde net zo groot op de poster staan omdat ze de headliner van de vrijdag waren. Daar was Parkway Drive weer niet mee akkoord: Jera On Air is voor hen als band al een betrekkelijk klein festival. Toen begon Architects dus te steigeren, en hebben we zes of zeven posters gemaakt om te kijken of het voor beide partijen acceptabel was. Het was een goede week stressen, helaas is het niet goedgekomen. Heel jammer, we volgen die band al sinds het begin, het is de derde keer dat we ze hadden geboekt en vinden ze supertof. Daarom willen niet met modder gaan gooien."

De organisatie van Jera On Air zoekt nu naar een vervangende act.

Het festival vindt plaats van 27 tot 29 juni.

Ondermeer Sum 41, Parkway Drive, Comeback Kid, Agnostic Front en Converge zullen er spelen.

Meer info, hierzo!

16 februari 2019
Kevin Vergauwen