Bjorn Eriksson schreef de soundtrack voor Cheyenne et Lola

Uitkijken naar ‘Cheyenne & Lola’ en niet alleen voor de straffe acteerprestatie van Veerle Baetens.

U herinnert zich ongetwijfeld ‘The Broken Circle Breakdown’ nog wel, de film van Felix Van Groeningen met Veerle Baetens in de hoofdrol, maar ook de film met de soundtrack van de hand van Bjorn Eriksson. Die soundtrack slaagde waar alle vorige pogingen mislukt waren: bluegrass werd hier plots hip.

Het is dan ook met rode wangen dat we uitkijken naar de Franse serie ‘Cheyenne et Lola’, geregisseerd door Eshref Reybroeck (Undercover, Cordon). Ook deze serie heeft Veerle Baetens in de hoofdrol én een soundtrack van de hand van Eriksson. Diens vrouw, Nathalie Delcroix (Laïs), waarmee Eriksson ook geregeld platen opneemt, zong de nummers in. Voor welk genre Eriksson dit keer koos, is nog niet geweten en het kan ook alle kanten uit, gelet op zijn vele projecten van Les Blauw tot Blitzzega.

Het verhaal van de serie: Veerle Baetens, met kort gemillimeterd haar, is de stoere tatoeëerder Cheyenne. Zes maanden na haar vrijlating uit de gevangenis verdient ze haar kost als kuisvrouw op de veerdienst op het Kanaal. Charlotte Le Bon is de beeldschone maar onscrupuleuze Parijse bimbo Lola, die naar haar minnaar in Noord-Frankrijk afzakt. Het verleden haalt Cheyenne in als ze ziet hoe Lola de vrouw van haar minnaar vermoordt. In plaats van op de vlucht te slaan, gaan de twee compleet tegengestelde vrouwen in zee met een misdaadbaas, die het lichaam laat verdwijnen. Als de Thelma en Louise van het Noorden worden ze vervolgens meegesleurd in de wereld van de illegale migrantensmokkel.

‘Cheyenne et Lola’ is vanaf 1 januari te zien op Streamz en komt ergens in het voorjaar op Eén.

30 december 2020
Marc Alenus