Blanche verleidt met titeltrack van nieuwe plaat

Blanche toont klasse op nieuwe single en titeltrack van haar aankomende plaat.

Drie jaar geleden maakten we kennis met Blanche via haar debuutsingle City Lights. Binnenkort, op 24 april komt haar debuutalbum er aan en die wordt voorafgegaan door de titeltrack waarop de zangeres melancholie en grootsheid koppelt.

Empire gaat over mensen die een schild dragen om zich af te schermen van alle emoties en uiteindelijk zichzelf bedriegen”, legt zangeres Ellie Delvaux (zoals Blanche echt heet) uit. De combinatie van haar donkere stem met piano, drums, gitaar, cello, maar ook moderne electro klinkt alvast erg sterk. Als dit geen hit wordt, weten wij het ook niet meer.

De clip voor de song is het werk van Alexander De Bruycker, onder artistieke directie van Ludo Beun (Oscar And The Wolf). De clip illustreert het verhaal van Blanche en bevat aanwijzingen over de komende plaat. Bekijk hem hieronder.

Alle nummers voor die plaat werden door Delvaux zelf geschreven. De productie deed ze samen met Rich Cooper (Banks; Mystery Jets, Lucy Rose) en François Gustin (Girls In Hawaii). Op 28 april worden alle sluiers die nu nog over de plaat hangen, opgelicht in de AB Club.

15 februari 2020
Marc Alenus