Boogie Beasts verbijt de kou

Op 19 april verschijnt 'Neon Skies & Different Highs', het nieuwe album.

Daarmee zijn Boogie Beasts toe aan een vierde studioalbum, het vijfde in totaal. Voor dit album kende de band een grotere rol toe aan producer Koenraad Foesters, zowat het vijfde bandlid. Cold Ways is de eerste single uit de plaat.

Boogie Beasts zeggen daar zelf over: "Cold Ways is één van de laatste nummers die we voor 'Neon Skies & Different Highs' schreven. Patrick stuurde ons een demo, die hij bij hem thuis had opgenomen. Er zitten heel wat invloeden in, gaande van Toearegmuziek en desertblues tot hedendaagse bands als Queens Of The Stone Age en The Black Keys. Er heerst zelfs een early eighties-sfeertje in deze track".

En ze gaan verder: "Tijdens de eerste repetitie kwam Gert op de proppen met de krachtige shufflebeat en enkele maanden later, in de studio, plakte Patrick er de dreigende slidegitaarintro aan vast. De tekst is vrij donker maar Fabians subtiele mondharmonica en het contrast tussen de lead- en backingvocals van respectievelijk Patrick en Jan tijdens het refrein maken er een erg catchy song van.  Als finishing touch vroeg onze producer aan Gert om rototoms te spelen, wat het nummer zijn pulserende groove geeft".

Op 16 mei wordt de plaat voorgesteld in de Brussels Botanique en op 2 juni staan ze op het Goezot!-festival in Oud-Turnhout. 

12 februari 2024
Patrick Van Gestel