daPremière: Classic Water - It's Never Easy

Ontdek als eerste de nieuwe single.

daPremière: Classic Water - It's Never Easy

Classic Water debuteerde slechts een maand geleden met single Living Likeness. Nu presenteert de band opvolger It’s Never Easy, een verhaal over controle en het proces van het verliezen daarvan. Debuutalbum Concrete Pleasures verschijnt op 12 februari 2021.

Niet elke Nederlandse band deelde ons al een even zachte uppercut uit als Classic Water, de band rond Tom Gerritsen, maar met Living Likeness wist hij ons als fan van Silver Jews, recht op de kin te raken. Met It’s Never Easy mikt hij op de ribben.

It’s Never Easy wordt verteld vanuit het perspectief van iemand die er alles aan doet om in controle te blijven over de situatie, maar langzaam maar zeker ontstaan er toch scheurtjes in de façade. De muziek evolueert mee met de tekst; zacht, repetitief en ingetogen aan het begin en alsmaar energieker en gevarieerder naarmate de woorden van frontman Tom Gerritsen ontwricht raken.

Of er al veel Nederlandse bands in Duyster gepasseerd zijn, is ons onbekend, maar Ayco en Eppo luisteren best eens mee met jou:

Classic Water’s debuutalbum wordt gepresenteerd in EKKO in Utrecht op 12 februari

8 oktober 2020
Marc Alenus