daPremière Gary Lover - London

Gary Lover is het soloproject en het alter ego van de in Londen residerende zanger, songwriter en multi-instrumentalist Gareth Hoskins. Vandaag brengt hij zijn vierde single uit en die kan je hier als eerste horen.

daPremière Gary Lover - London

Hoskins aka Gary Lover gebruikt een scala aan instrumentatie- en songwritingtechnieken en niet te vergeten zijn onbezonnen, suggestieve teksten om een geheel eigen sound te creëren die ergens vreemd ingeklemd zit tussen softrock, elektronisch, akoestisch, postpunk, country en blues.

Na Diana Check The Weather, Hotter Than A Canteen en Supreme Matcha And Coffee brengt hij vandaag zijn nieuwe single London uit via Some Other Planet Records. Een track die dus perfect zou gepast hebben in onze rubriek #TransEuropeExpress, maar daar zijn we ondertussen bijna aan het einde van gekomen. De single is beschikbaar op alle digitale platforms wereldwijd en wordt uitgebracht samen met een zelfgemaakte videoclip die je hieronder kan in première kan bekijken.

Lover: “Ik heb dit nummer geschreven toen ik een paar slechte weken had en Londen het me moeilijk maakte om na te denken over wat er in mijn leven gebeurde. Ik denk dat deze stad dat effect op iemand kan hebben door alle prikkels die non-stop op je afkomen.Het hangt er van af hoe je die prikkels opneemt en of je ze überhaupt binnen laat, maar ik werd gewoon boos op veel verschillende dingen, zowel intern als extern, en de hele 'I miss the beat of London'-regel die door het refrein klinkt, komt vanuit een constant gevoel dat ik vooruit (of achteruit) keek naar een betere tijd / plaats / gevoel die ergens aan de horizon moest liggen. Het is grappig, want ik denk dat dit nummer misschien nu relevanter kan zijn dan ooit tevoren.

Maar vergis je niet, ik vond het geweldig om dit nummer te maken, had veel plezier met die extravagante, Afrikaanse, Caribische, gladde, tropische gitaarkrampen, ondersteund door een shaker en een vrij simpele samba-beat.

Net als bij de video voor Diana Check The Weather, klemde ik me tussen een projector en een groot wit laken en bad ik dat er aan de andere kant iets uit zou komen. Om het idee van voor- en achteruit kijken te versterken, mixte ik er wat oude stockbeelden tussen van het Londense leven op straat.”

Wie het resultaat bekijkt, kan amper geloven dat het hele ding met een laptop en een webcam is gefilmd in een uur of twee tijd en daarna door de artiest zelf is gemonteerd. Het resultaat is psychedelisch en voelt aan als een clip waarin het nu en het verleden in elkaar overvloeien. Lover bewijst nog maar eens dat hij een geheel eigen, verfrissende stijl heeft.

20 november 2020
Marc Alenus