daPremière: Ohio Mark - Frida

Vorig jaar bracht Sentimental, het label van Whispering Sons’ Fenne Kuppens een eerste ‘Sentimental Mixtape’ uit. Ondertussen wordt een tweede voorbereid en daarop zal ook Ohio Mark (weer) prijken en wel met Frida. Wij hebben de eer en het genoegen u de track in première voor te stellen!

daPremière: Ohio Mark - Frida

Ohio Mark was eerder dit jaar al te bewonderen op ons online daFestival en stond dus ook al op ‘Sentimental Mixtape #1’ met Lucid Lake, een nummer van hun in 2019 verschenen ep ‘Exotism’. De band lijkt voor volgend jaar een nieuw offensief voor te bereiden. De single Frida is er al en kreeg een bevreemdende clip mee die je hieronder kan bekijken.

Heel het nummer lang bevinden we ons in de cocon van een wagen die ’s nachts op een parking staat. Aan de achteruitkijkspiegel ontwikkelt een polaroidfoto zich langzaam. De shoegazegitaren schuren als het voorbijrazende verkeer op de verder gelegen autostrade en de bewegingen van de chauffeur worden steeds nerveuzer, maar buiten lijkt de wereld bijna stil te staan en de zang is ijl en troostend. Hoe het afloopt, moet u zelf maar ontdekken.

Met Frida kennen we al twee tracks van ‘Sentimental Mixtape #2’, want eerder werd ook al A Good Time van Shy Dog vrijgegeven.

18 november 2020
Marc Alenus