daPremière: Paul Dutton - Walls Of Light

Ontsnap even aan alle hectiek.

daPremière: Paul Dutton - Walls Of Light

Paul Dutton woont momenteel aan de kust van Californië in het kleine strandstadje Cayucos. Als multi-instrumentalist en opnametechnicus voor acts als Joshua Barnhart en Strange Pilgrim en vele anderen, ontdekte hij zijn eigen stem en begon hij aan de reis naar een soloalbum. Vorig jaar bracht hij al de single Collective en Lucy Fur uit, maar het was pas tijdens de lockdown, toen Dutton gekluisterd werd aan zijn thuis waar hij opnames maakte, repeteerde en jamde dat de eerste single voor zijn album vorm kreeg.

Nadat hij alle instrumenten op het nummer had bespeeld, nam hij contact op met een oude vriend en medewerker Brett Hammond, die leadgitaar speelt, en het deuntje kwam van de ene op de andere dag tot leven.

Walls of Light put uit de soundscape van Amerikaanse muziek, van de zuidelijke rock van de gitaren tot de psychedelische dromerigheid van vocale harmonieën. Het nummer legt in elementaire termen de tijdloze dichotomie van licht en donker uiteen, waarbij de roep en reactie van Dutton's zang en de gitaar van Brett Hammond wordt gebruikt om de stemming door het nummer te veranderen en de schaduwen te verlichten terwijl ze de luisteraar meevoeren.

Vandaag kan u hier het nummer exclusief beluisteren. De single wordt op 30 oktober officieel uitgebracht op alle digitale platforms wereldwijd.

Paul Dutton · Walls of Light


 

28 oktober 2020
Marc Alenus