daPremière Veronica Fusaro - Beach

Met Veronica Fusaro naar het strand!

daPremière Veronica Fusaro - Beach

Het verhaal van Veronica Fusaro begon 23 jaar geleden in een klein stadje in de Zwitserse Alpen, omgeven door de muziek van haar Italiaanse roots. Het kleine meisje met grote dromen groeide uit tot een jonge vrouw met woorden en muziek in haar hoofd die ze wil delen met de wereld. Muziek die uitnodigt om te dromen over een cruise langs de kust van Amalfi in de jaren 60, met een soulplaat op de radio, en verlangend naar het zoete leven. De combinatie van Veronica’s woorden en muziek voelt vaak bitterzoet aan. De woorden vormen een groot contrast met de retroklank, of zoals Veronica zegt "I like to wrap sad emotions in colorful paper".

Met o.a. Dusty Springfield, Amy Winehouse en Lana Del Rey als voorbeeld, stapte Fusaro in 2016 in de schijnwerpers met haar zelfgeproduceerde ep ‘Lost In Thought'.  Het leidde naar voorprogramma's voor Mark Knopfler, Eagle-Eye Cherry of Ibeyi, en spots op  Glastonbury 2019 en het Eurosonic Festival 2020.

De voorbije vier jaar heeft Fusaro drie succesvolle ep's en een aantal singles uitgebracht. Met bijna 500 optredens op haar conto heeft ze ruimschoots laten zien dat ze in staat is om een publiek, of het nu in een intieme club is of op het Glastonbury festival, uit haar hand kan laten eten.

Een soul pop album is onderweg, vol met organische en rauwe geluiden, eerlijke teksten en een unieke, intrigerende stem die vakkundig balanceert tussen de diepgang en speelsheid van haar muziek: puur, krachtig en intiem. Dat kan je ook vaststellen op haar nieuwste single Beach.

Bij het horen van het woord "Beach" zien de meeste mensen een blauwe zee, zand zover het oog reikt en een bar met exotische cocktails en scampi's op de grill. Niet zo Veronica Fusaro. Met haar fijne antenne voor nuances en emoties neemt de Zwitserse het strand als metafoor voor het gevoel van een relatie die niet op echte liefde teruggaat, maar is aangegaan als een aangename afleiding van het alledaagse leven.

Beach zet Fusaro op weg gaan naar een meer organische instrumentatie. De laatste tijd heeft ze zich ook verdiept in de muziek van haar vaders vaderland, Italië, met name in hun eigenzinnige vorm van fifties jazz, zoals de overleden bigbandzanger Fred Buscaglione en de bitterzoete feeststemming van Federico Fellini's "La Dolce Vita". "Wie weet, misschien is een beetje de geest van deze muziek in mijn nieuwe single gesijpeld!"

Beach markeert het begin van een reeks singles die, zoals ansichtkaarten, Fusaro's reis naar haar debuutalbum documenteren. De clip voor Beach werd opgenomen in Toscane en Umbrie!

19 november 2020
Marc Alenus