De Nieuwe Lichting 2021 is bekend

De speurtocht naar nieuw inlands talent is weer afgelopen. Dit zijn de winnaar van De Nieuwe Lichting.

Meer dan 850 jonge bands dachten een half jaar geleden dat ze goed genoeg waren voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Een professionele jury, bestaande uit StuBru-presentatrice Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Michael Ilegems (Knack Focus) weerhielden slechts negen van hen. Die negen finalisten kregen airplay op Studio Brussel en finaal waren het de luisteraars die de drie winnaars mochten bepalen.

Na een een zwaar charmeoffensief van alle finalisten werden de winnaars bekend gemaakt tijdens een coronaproof live finale, vanuit Trix in Antwerpen. Damesduo Kids With Buns, het stevige Ramkot en de tienerrebellen van The Haunted Youth kregen uiteindelijk de meeste stemmen achter hun naam.

De drie winnaars winnen geen geld, maar wel ondersteuning van Studio Brussel en Knack Focus en krijgen professionele begeleiding op maat in Trix en een jaar lang advies van VI.BE. Dat De Nieuwe Lichting echt wel iets betekent bewijzen eerdere winnaars al Brihang, Tamino, Equal Idiots, Portland, SONS, Crooked Steps en The Radar Station, allemaal namen die u wellicht bekend in de oren zullen klinken.

29 januari 2021
Marc Alenus