Debuutalbum voor The Radar Station

We waren al fan van het stemgeluid van Brent Buckler sinds Barefoot and the Shoes en Sun Gods, maar de rest van Vlaanderen had De Nieuwe Lichting nodig om overtuigd te raken.

Het was geen toeval dat The Radar Station een van de winnaars was van De Nieuwe Lichting. Het was verdiend ook. Brent Buckler en de zijnen timmeren al langer aan de weg en leverde in het verleden al knappe singles af zoals If I’m Getting Old, Voices en Subtle Science.

De stem van Buckler is een oerkracht, maar er is ook het uitgebalanceerde geluid met die rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en diep klinkende drums waarmee ze uit dezelfde school lijken te komen als The War On Drugs, Rolling Blackouts Coastal Fever en Nap Eyes.

Met singles als Zanzara, Pictures of You en recent The Giant warden nog meer staaltjes van kunnen afgeleverd en binnenkort komen die (wellicht) allemaal op een eerste album terecht.

Die plaat verschijnt op 4 september, dat kondigde de band zelf aan. De dag daarvoor speelt de band in het OLT Rivierenhof.

Titel, artwork noch tracklist van het debuutalbum van The Radar Station zijn al bekend. Maar u kent ons: we houden u op de hoogte en mocht u op 16 augustus de band aan het werk zien in Dranouter, probeer misschien dan zelf een en ander los te peuteren. 

9 augustus 2020
Marc Alenus