Debuutplaat A Place In Between op komst

En die klinkt bijzonder interessant;

Traag maar zeker. In het vermaledijde jaar 2020 begonnen Gert Stockmans en Thomas Francot het studioproject A Place In Between. Thomas was al actief bij postmetalband Mantis. Samen met Sam Coussens (Pothamus) en drummer Ruben Vandael (eveneens Mantis) nemen ze een eersteling Inspiral op, gedrenkt in zware gitaren.

Opvolger Syn drijft nog op elektronica, maar de sound evolueert eind 2022 verder naar een mix van dreampop en shoegaze voor nummer drie in het rijtje, Breathe. Plannen werden gesmeed voor een volledige plaat. In de tussentijd vervelde Mantis tot EASE en leefde Gert zich onder het pseudoniem Samatha uit in allerhande "sferige" ambient-projecten.

Anno 2024, na twee jaar hard werken, is er (eindelijk) Endless Easing als voorproefje voor de debuutplaat 'Wander Into Bliss' van A Place In Between. Chiaran Verheyden zat als vanouds weer achter de knoppen bij deze klaterende waterval van okselfrisse gitaren en "Slowdivesk" esoterisch gezang van Eline Banken. Een bijwijlen postmetal geluidsmuur die Eline met gemak doorprikt om de nodige lichtstralen de kans te geven door te breken. Dit doet het beste vermoeden voor de rest van de plaat die er binnenkort aankomt.

Naast Gert en Thomas bestaat de band uit ex-Mantis leden Roy Kramer, Thomas Berger, Ruben Vandal en ex-Sons Of A Wanted Man, Josse Theunkens. Naast Eline zorgen Sam Coussens (Pothamus) en Stefan De Graef (Psychonaut) voor de vocalen in verschillende nummers op de plaat. We kunnen haast niet wachten, maar tot die tijd staat Endless Easing bij ons op repeat.

9 februari 2024
Patrick Van den Troost