DMA's komt met tweede album

Twee jaar geleden deed ‘Hils End’ van de Australische band DMA’s heel wat stof opwaaien, vooral dan in hun thuisland en in het Verenigd Koninkrijk. Eind vorig jaar was er dan de single Dawning en die deed vermoeden dat we nog meer van deze jongens zouden mogen verwachten in 2018.

Dat vermoeden werd vandaag bevestigd: er komt een tweede plaat. Die zal ‘For Now’ heten en op 27 april aan de mensheid gepresenteerd worden.

De persnota spreekt van een “een glorieus, opwekkend album vol zorgvuldig geslepen, passionele en emotieve rock-‘n-roll-songs, gemaakt door een zelfbewuste band die een oor heeft voor tijdloze indie anthems.”

Wat dat betekent, valt af te leiden uit Dawning, maar ook uit de zopas vrijgegeven ballad In The Air die je hieronder kan beluisteren.

Bij beluistering valt op dat de band nog altijd aan de uier van de Britpop en vooral dan de Manchestersound ligt, maar dat ze ook evolueerden en nog zoekende zijn naar een definitieve sound. Dat blijkt uit de nieuwe manier van zingen van Tommy O’Dell en het gebruik van meer synths.

Tracklist:

·  For Now
·  Dawning
·  Time & Money
·  In The Air
·  The End
·  Warsaw
·  Do I Need You Now?
·  Break Me
·  Lazy Love
·  Tape Deck Sick
·  Health
·  Emily Whyte

19 februari 2018
Marc Alenus