Editors lossen overschotjes

En dat doen ze in vier delen.

Editors is één van de gelukkigen die voor de lockdown een groot deel van de Europese tournee heeft kunnen afwerken. Maar ook zij hebben heel wat optredens moeten uitstellen of annuleren. Maar in tegenstelling tot veel collega’s hebben Editors zich voorlopig nog niet gewaagd aan livestreams. Zullen ze hiervoor plooien? Of blijven ze hun ding doen zoals altijd? 

Om de fans toch een beetje te bekoren en het gemis niet te groot te maken, hebben ze wel iets bedacht. Nu ze wat extra tijd hebben, werd er grote kuis gehouden in de catalogus. En er kwamen toch wel een paar pareltjes naar boven drijven die de band maar al te graag wou delen met de fans om het leed te verzachten. Resultaat? Een nooit eerder gestreamde muziekbundel. Ok, de nummers werden wel reeds uitgebracht als onderdeel van de ‘Unedited Box Set’ in 2011 en het bestaat grotendeels uit B-kantjes en opnames van tijdens diverse albumsessies, maar dat wil daarom niet zeggen dat deze nummers niet de moeite van het beluisteren waard zijn. Voor de band zelf hangen er veel herinneringen aan vast. En wij kunnen, nu we toch wat extra tijd hebben, deze muzikale kleinoden digitaal ontdekken.

De muziekbundel kreeg de naam ‘You Are Fading’. Om de spanning wat op te drijven en de aandacht van de fans vast te houden, werd de bundel uiteraard verdeeld over een aantal volumes. Volume 3 en 4 werden reeds gereleaset op, respectievelijk 26 en 27 april. Volume 2 zag het levenslicht op 17 mei. Deze drie volumes zijn reeds goed voor vijfentwintig nummers.

En Volume 1? Wel, zoals de mannen van Editors zelf zeggen: “Volume 1 is coming soon”. Hou dus zeker de social media in de gaten voor de aankondiging en uiteraard je favoriete streamingplatform, want daarop zal 'Volume 1' het eerst te horen zijn.

25 mei 2020
Marjolein De Smet