Eindhoven Rockcity-bands brengen ode aan Peter Pan Speedrock

Het einde van de afscheidstournee van Peter Pan Speedrock komt in zicht en de finale optredens in de Effenaar op 25 en 26 November komen dichterbij. Terwijl de Peter Pannen druk in de weer waren met Europa te doorkruisen om afscheid te nemen van hun publiek, borrelde bij Matthijs Kropff van het Eindhovense platenlabel Lighttown Fidelity het idee op om met een coveralbum ode te brengen aan de band, die twintig jaar lang de scepter in 'Eindhoven Rock City' had gezwaaid en inspiratie was voor een hele rits jonge bands die van Eindhoven écht rockcity hebben gemaakt. 

Kropff vondt in concertzaal Effenaar en het webmagazine Eindhoven Rockcity de geschikte partners in crime. En Eindhovense bands vinden met een link naar Peter Pan Speedrock was ook geen probleem. Tien minuten na het versturen van de vraag via mail, kreeg hij al antwoord van de eerste band en hun songkeuze. Moeilijker was het om alles geheim te houden, zeker omdat iedereen elkaar kent en omdat er tientallen mensen bij de opnames betrokken waren (bandleden, producers, studiomensen, etc.), maar het is toch gelukt!

Eerder deze week werden de drie leden van Peter Pan Speedrock met een smoes naar een locatie gelokt om daar getuige te zijn van de voorstelling van het album te hunner ere. Tien Eindhovense bands coveren uiteindelijk op geheel eigen wijze een PPS-nummer; de één doet het akoestisch, de ander versterkt; de één blijft kort bij het origineel, een ander maakt er iets heel anders van.

Opvallend is dat er bijna uit het volledige oevre van Peter Pan Speedrock wordt geplukt. Het album is in gelimiteerde oplage (driehonderd stuks op oranje vinyl) verkrijgbaar via Lighttown Fidelity of op de afscheidsconcerten van Peter Pan Speedrock in Effenaar. Bij voorbaat al een collector's item. 

7 oktober 2016
Bert Gysemans