Elvis Costello brengt nieuwe box uit

Elvis Costello en zijn Attractions vieren alsnog de veertigste verjaardag van ‘Armed Forces’.

Elvis Costello brengt nieuwe box uit

In 1979 bracht Elvis Costello & The Attractions het album ‘Armed Forces’ uit. Het was destijds het derde album voor Costello en hij wijzigde er zijn koers mee van punk naar New Wave. De plaat bevatte singles als Accidents Will Happen, Senior Service, Oliver’s Army en Green Shirt en de Noord-Amerikaanse versie bevatte ook (What’s So Funny About) Peace, Love and Understanding. Dat laatste kwam drie maand voor het album uit, maar stond niet op de Britse versie.

Nu krijgt de plaat een heruitgave en wordt er een heuse box rond gemaakt. Die zal uitkomen op 6 november en ook demo’s, b-kantjes, zeldzame foto’s en negen vinylplaten (van album, maxisingles en singles en zeven notitieboekjes bevatten met nieuwe “linear notes” van Costello zelf.

De extra platen omvatten o.a.: ‘Live at Hollywood High & Elsewhere 1978’, ‘Europe ’79 – Live at Pinkpop’, ‘Riot at the Regent – Live in Sydney ’78’ en ‘Christmas in the Dominion – Live 24th December ’78’.

Al dat moois wordt hieronder in een videootje getoond:

Een weekje voor deze box komt er ook een nieuw album uit van Elvis Costello dat ‘Hey Clockface’ heet, maar dat wist u al.

3 oktober 2020
Marc Alenus