ESNS 2021 volledig digitaal!

De vijfendertigste editie van het showcasefestival  ESNS, ofwel Eurosonic Noorderslag in 2021 wordt een volledige digitale editie. Door de huidige veiligheidsmaatregelen, is het organiseren van een fysieke variant niet haalbaar. Daarom wordt het programma van zowel het festival als de conferentie op het digitale platform gepresenteerd van 13 tot en met 16 januari 2021.

ESNS 2021 volledig digitaal!

Ondanks dat de acts, publiek en muziekprofessionals elkaar niet live kunnen ontmoeten in Groningen, zal de online variant juist veel nieuwe mogelijkheden bieden tot netwerken en geeft het programma een extra groot bereik via online kanalen van ESNS en vele mediapartners. Hiermee blijft de missie van ESNS gewaarborgd; het promoten en circuleren van nieuwe Europese muziek.

In het afgelopen jaar is meer en meer duidelijk geworden hoe groot de gevolgen van de COVID-19 pandemie zijn voor de muzieksector. Het wereldwijd stilleggen van het live-programma betekent een ongekend grote klap voor een ieder werkzaam in de (live)muzieksector. Daardoor is de behoefte om bij elkaar te komen groter dan ooit.

Met het digitale platform voorziet ESNS in de mogelijkheden om elkaar te inspireren, de dialoog aan te gaan en te leren van de recente ontwikkelingen. Met ‘The road to recovery’ als thema van de conferentie stelt ESNS als doel het vertrouwen terug te winnen, de huidige crisis het hoofd te bieden en een constructieve bijdrage te leveren aan een nieuwe toekomst voor Nederlandse en Europese popmuziek.

En natuurlijk zijn er ook nog de shows van de artiesten, want met deze digitale editie geeft ESNS de gelegenheid om opkomend Europees talent wederom een groot podium te bieden op Eurosonic, met op vrijdag de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards. Nederlands talent krijgt ruim baan op Eurosonic en met name op zaterdag; waar Noorderslag traditioneel een staalkaart van de Nederlandse popmuziek laat zien.

De ticketprijs voor een digitaal ESNS is € 50,-. Dit is inclusief toegang tot de digitale omgeving met live-streams, on demand panels, keynotes, sessies en showcases, toegang tot een netwerkomgeving en database. De tickets voor ESNS 2021 geven het hele jaar toegang tot het programma en database van deze editie en korting op de registratie van de daaropvolgende editie in 2022. Registraties zijn beschikbaar via esns.nl.

10 november 2020
Bert Gysemans