EyeHateGod is terug

Het Amerikaanse sludgemetalkwartet uit New Orleans heeft er even over gedaan, maar het nieuwe album. 'A History Of Nomadic Behavior', wordt verwacht op 12 maart

Uit interviews met zanger Mike IX Williams blijkt dat EyeHateGod al eind 2018 bezig was aan het zesde album om het uit te brengen eind 2019. Onderweg nam de band afscheid van gitarist Brian Patton, die zich op zijn gezin gaat focussen. Nu wordt dit album eindelijk bevestigd. 

Over de plaat wilde Mike IX Williams alvast meegeven dat EyeHateGod geen politieke band is of een statement wil maken, maar het is toch moeilijk te weerstaan aan het nieuws van het laatste jaar. Tijdens de opnames werd er door de leden dikwijls gediscussieerd over hoe dom de mensheid wel geworden is en hoe het geliefde Amerika helemaal is uit elkaar gevallen in verschillende kampen. Onderliggend vind je daarover in de nieuwe nummers wel iets terug, maar het was zeker niet de bedoeling een mening te formuleren. (Dat deed Williams wel via het Dead End America-project van wijlen Steve Hanford. 

'A History Of Nomadic Behavior' is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en kan al vooraf besteld worden via deze link.  De plaat is de opvolger van het in 2014 uitgebrachte 'EyeHateGod'. 

Als eerste kennismaking is er alvast High Risk Trigger. Tekstueel is dit nummer nogal abstract en cryptisch, maar alle elementen van een maatschappij, verziekt door politiegeweld, zitten erin. 

9 december 2020
Bert Gysemans