Film over The Hellacopters eindelijk klaar

Begin januari komt er een film uit over de Zweden. 

'I 'm In The band', vertelt het verhaal van vijfentwintig jaar Hellacopters in voor- en tegenspoed. Je krijgt de kans kennis te maken met een band die nooit trends volgde, maar die trendsetters werden en wereldwijd een hele generatie muzikanten inspireerde.

De film is al een hele tijd geleden opgenomen door Amir Chamdin (die onlangs met de tv-serie 'Partisan' in de prijzen viel in Cannes) en Johan Böth, die het twaalf jaar oude project nu hebben afgewerkt. De reis begint begin jaren negentig in Stockholm, wanneer Nicke Andersson en Dregen besluiten een band te beginnen. Het verdere verloop is in grote lijnen gekend. 

De film bevat een heleboel nooit vertoonde beelden en heeft een heel hoog rock-'n-roll-gehalte. De Zweedse nationale omroep SVT 2 zendt de film uit op 15 januari 2021, maar vanaf 10 januari is hij ook online beschikbaar via SVT Play. Moeten we nog melden dat, ook al zit Dave Grohl in de film, meer dan vijfennegentig procent in het Zweeds is. De band hoopt in de toekomst zelf te kunnen zorgen voor ondertittels, want hun ster blinkt toch iets verder dan Zweden alleen. 

22 december 2020
Bert Gysemans