Foo Fighters bemoeien zich met de verkiezingsstrijd

Dave Grohl bekent zich tot het kamp van Biden.

Foo Fighters bemoeien zich met de verkiezingsstrijd

Politiek en muziek, het is altijd een moeilijk huwelijk, maar Foo Fighters sluiten zich toch openlijk aan bij de Democraten. De band is headliner op ‘I Will Vote’, een benefietconcert dat geld op moet brengen voor Joe Biden, Kamala Harris en andere democratische kandidaten.

“Music has the power to change the world. So does voting,” stelde de band in de aankondiging van het event. “Join us and many other performers for a concert to support JoeBiden, KamalaHarris, and Democrats down the ballot.”

Het concert zal vandaag (25 oktober) online uitgezonden worden om 20 uur E.T. en ook o.a. Dave Matthews, P!NK, John Legend, Cher, Ciara, A$AP Ferg, Jennifer Hudson, en Jon Bon Jovi zullen te zien en te horen zijn.

Het event is uiteraard niet gratis te volgen, maar elke donatie wordt aanvaard. Meer info vind je op Bidens campagnewebsite. Ondertussen wordt door de voorverkiezingen duidelijk dat in een aantal staten het aantal jongere kiezers veel hoger is dan bij de vorige verkiezingen. Benieuwd hoe zij invloed zullen hebben op de strijd om het presidentschap.

25 oktober 2020
Marc Alenus