Fucked And Bound covert Sonic Youth

Het Amerikaanse hardcorepunkkwartet brengt later deze maand het eerste album 'Suffrage' (uit 2018) terug uit via Quiet Panic.

Inrtussen heeft Fucked And Bound naam en faam gemaakt in het genre. En de tijd is rijp om dat eerste album aan het grote publiek voor te stellen. Dat de band trouwens meer pijlen op de boog heeft, bewijzen met de eigenwijze over van Sonic Youth's klassieker Kool Thing.

De cover van dit geweldige Sonic Youth-nummer stond origineel op een een pay-what-you-want Bandcamp-verzamelaar, samengesteld  door Kim Kelly,  actief als freelance journalist en schrijfster van verschillende inspirerende artikels over werk, politiek en cultuur. Die compilatie 'Riffs For Reproductive Justice', bleek een gezonde muzikale uitwisseling tussen mensen uit verschillende genres met veel live nummers, covers en oude demo's, met daaronder ook Emma Ruth Rundle, Thou, Racetraitor, Jucifer, Twin Temple, en Elizabeth Colour Wheel. Bedoeling was geld te verzamelen voor een campagne voor het recht op abortus.

Wie de reissue wil bestellen, kan in Europa bij Evil Creed terecht. De cover van Kool Thing staat ook op dat album, maar geven we je alvast mee.

10 december 2020
Bert Gysemans