Geen dertiende album voor Lambchop

Kurt Wagner lijkt bijgelovig en kondigt album nummer veertien van Lambchop aan.

Kurt Wagner kondigde vandaag een nieuw album aan van zijn band Lambchop. Volgens hem is het de veertiende plaat van het gezelschap, maar eigenlijk is ‘This (Is What I Wanted To Tell You)’ het dertiende album sinds debuut ‘I hope you're sitting down / Jack’s tulips’. In de perstekst verklaart het vaste lid van de band het als volgt: “Like all the other tallest buildings in the world, Lambchop skips No. 13.”

En Lambchop skipt ook de americana en de alt-country waar het bekend mee werd als zit er toch een streep lapsteel in de nieuwe single. Dat is natuurlijk niet voor het eerst, maar de vooruitgestuurde single The December-ish You laat toch weer een lichtelijk nieuwe sound horen met Matthew McCaughan, de drummer van Bon Iver en Hiss Golden Messenger als nieuw bandlid.

De autotune die zijn intrede deed op ‘FLOTUS’ is weer van de partij en de song doet qua sfeer wat denken aan de opener van die plaat. The December-ish You is een trage, jazzy track met voorzichtige piano en een schuifelende beat waartussen Wagner zijn confronterende teksten weeft op een manier die wat doet denken aan Jacob Bellens: “I’m not your dick, I’m not your rich, I’m not your bitch/ Empowerment was always/ In the eye of the beholder,” klinkt het, maar we kunnen het hem beter zelf laten zingen:

‘This (is what I wanted to tell you)’ komt uit op 22 maart 2019 via City Slang/Merge. Hier kan je de plaat voorbestellen.

10 december 2018
Marc Alenus