Gentse Muziekcafés en Luminous Dash bieden podium aan

Met de opbrengst van dat initiatief, dat de naam Live Untapped meekreeg, wordt het Solidariteitsfonds gesteund.

Muziekcafés HUIS, Café de Loge, Vol Pension, Muziekcentrum Kinky Star, BarBroos, Missy Sippy, AAP, Bar Mirwaar, De Kleine Kunst, Minor Swing, De Afsnis, Jan Van Gent, De Roes, Fatima, Woody’s, Monterey, Herberg Macharius, De Koer, Westies, De Roos, Trefpunt en Django hebben samen met muziekmagazine Luminous Dash de Live Untapped Sessions in het leven geroepen. Zij zullen tegelijk concerten streamen.

Naast het uitzenden van intieme huisconcertjes wordt er ook een inzamelingsactie opgezet waarbij alle donatie naar Het Gents Solidariteitsfonds gaat, een organisatie die de zwaksten in onze samenleving voorziet van basisbehoeften en voedselpakketten.

Veertien dagen zal er om klokslag 20 uur een optreden plaatsvinden van een Belgische artiest dat gestreamd wordt op de diverse Facebookpagina’s. Het festival gaat van start vandaag (6 april) met een optreden van Mon-o-phone. Hebben reeds toegezegd: Milo Meskens, Peenoise, ILA, Brent Buckler van The Radar Station, Love Like Birds, Wim Segers van PAARD en Compro Oro, Gianni Marzo en Charlotte Jacobs. Binnenkort volgen nog veel meer namen van artiesten die kosteloos, maar met een warm hart meewerken aan dit initiatief.

Hier vind je meer info.

6 april 2020
Patrick Van Gestel