Guy Van Nueten en Mauro brengen samen rust

Guy Van Nueten zorgde voor de soundtrack van ‘Pulsar’.

Eerder dit jaar verzamelde Guy Van Nueten heel wat van zijn muziek op ‘Decent Music’ nu deelt hij de slotsong van de soundtrack die hij componeerde voor ‘Pulsar’. Pulsar Nucleus is de eerste release van de originele soundtrack van Alex Stockman's speelfilm 'Pulsar', met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

Deze techno-thriller/film noir vertelt het verhaal van Samuel, die als koerier in Brussel werkt.  Na het vertrek van zijn geliefde Mireille (Tine Van den Wyngaert), die op stage vertrekt naar New York probeert Samuel (Matthias Schoenaerts) er de moed in te houden, en contact te houden met zijn grote liefde. Dat lukt, totdat hij gehacked wordt, meer en meer het contact met haar verliest, en tenslotte paranoïde wordt. Dat is summier het verhaal van film noir ‘Pulsar’, van regisseur Alex Stockman.

Deze muziek is de allerlaatste die in de film te horen is. De geliefden vinden elkaar terug. De muziek moest vooral rust uitstralen na de zware kost die voorafging en dat doet ie ook. Op de track is Mauro Pawlowski te horen op E-bow gitaar en natuurlijk Van Nueten zelf aan de piano.

14 december 2020
Marc Alenus