Heb jij die leuke pin al?

De eerste centjes voor het Fund Belgian Music en LIVE2020 komen binnen.

Heb jij die leuke pin al?

Toen dit voorjaar duidelijk werd dat de coronacrisis enorme gevolgen zou hebben voor de Belgische muzieksector startte Studio Brussel met #ikluisterbelgisch, om de muzieksector een hart onder de riem te steken. Onder deze noemer lanceerde de radiozender een wekelijks radioprogramma met Rik De Bruycker, een digitale muziekstream met alleen de nieuwste Belgische muziek en twee #ikluisterbelgisch live-avonden gaven jong en iets minder jong talent speelkansen en een publiek op Facebook Live.

Sinds begin september trekt Rik De Bruycker met de #ikluisterbelgisch clubtour langs verschillende Belgische concertzalen om het er met medewerkers, concertgangers en artiesten te hebben over de gevolgen van de pandemie voor de sector.

Nu wil Studio Brussel ook financieel een steentje bijdragen, met de #ikluisterbelgisch-pin. Deze pin werd gemaakt in samenwerking met het Brusselse Pince pins en wordt in beperkte oplage (500 stuks) voor 12 euro verkocht. De opbrengst wordt verdeeld onder het Fund Belgian Music en LIVE2020.

De pin is vanaf nu te koop in de Studio Brussel-shop.

Ook Het Depot deed een duit in het zakje. Zij schonken 8000 euro aan LIVE2020.

Op Canvas kan je dan weer elke werkdag kijken naar de Tootssessies. Dat zijn korte optredens van Vlaamse artiesten die op deze manier een forum krijgen.

17 november 2020
Marc Alenus