(Her)ontdek BRAIDEDVEINS met 'Fragementary'

De Amerikaanse "supergroup" tekent een exclusief Europees platencontract bij Poetwannes Records

BRAIDEDVEINS (met leden van The Swellers, Empty Orchestra, Kid Brother Collective) heeft een exclusief platencontract voor Europa getekend bij het Belgisch onafhankelijk platenlabel: Poetwannes Records uit Sint-Truiden.

Met een klank die vaak vergeleken wordt met bands zoals Fugazi, Refused, At the Drive-In en The Bronx kan je songs verwachten die je doen moshen in een coronaveilige omgeving (zoals je woonkamer) en het hamsterwiel in je hersenen op over toeren laat draaien.

Momenteel werken ze in de studio aan het vervolg voor hun debuutalbum van vijf jaar geleden, maar toch zal 2020 al het begin zijn van hun Europees hoofdstuk. Op 16 oktober 2020 brengt Poetwannes Records hun nieuwe negen songs tellende verzamelplaat ‘Fragmentary’ uit,  die het beste werk van hun 2013-2020 discografie samen bundelt. De plaat kreeg een hoes van kunstenaar Dave Kloc (bekend van zijn artwork voor Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, Childish Gambino, Primus, Nine Inch Nails, ....) en een speciale remaster door Marc Jacob Hudson (bekend van zijn werk met Taking Back Sunday, Against Me!, Saves The Day, ...)

Honderd procent van de winst, van zowel de digitale verkoop, als van de zeer gelimiteerde ULTRA CLEAR 10" vinyl persing (slechts vijfentwintig hand-genummerde exemplaren wereldwijd) zal gedoneerd worden aan Black Youth Project 100 in Chicago, USA.

De PRE-ORDER van de limited edition ULTRA CLEAR 10" vinyl en de digitale versie is momenteel gaande via:  www.PoetwannesRecords.com. Verwacht binnenkort ook maar een recensie van de plaat op deze pagina's.

22 september 2020
Marc Alenus