I Jordan kondigt debuutalbum aan op Ninja Tune

De dansvloer wordt één als hij aan de draaitafels staat.

Op het debuutalbum ‘I AM JORDAN’, dat op 10 mei uitkomt op Ninja Tune, viert I. JORDAN, de Britse elektronische producer, vrolijk collectieve extase als een manier van zelfontdekking. “Dit album gaat over vreugde”, zegt Jordan. “Het gaat over mijn plezier als transpersoon en het plezier van transgenders in het algemeen om met transgenders te werken en samen al deze leuke muziek te maken.”

Met dit doel vangt de plaat de gelukzaligheid en dynamiek van een wilde I. JORDAN-set. Gebruik makend van tien jaar ervaring als dj en producer, zijn er duizelingwekkende eerbetonen aan dansgeluiden zoals donk en hardstyle, euforische trance en house en veel ruimte voor verkenning. Cruciaal is dat de plaat fungeert als een persoonlijk dansmuziekdagboek, dat een periode van onrust markeert.

De vandaag uitgebrachte eerste single van de plaat, Real Hot n Naughty, bevat een vocale bijdrage van Sex Education-acteur en performer Felix Mufti, die voor Jordan heeft gedanst op Glastonbury en Homobloc. Nu ze vrienden zijn, werkten de twee samen aan Real Hot n Naughty, een queer danstrack vol Scouse-raps en eindeloze charme.​

8 februari 2024
Marc Alenus