Ibrahim Maalouf neemt klassieker Beirut onder handen

In de herfst van 2020 en ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag zal hij het twaalfde studioalbum met de titel '40 MELODIES', verwijzend naar zijn verjaardag, onthullen.

Het album onderscheidt zich volledig van de eerdere projecten van de artiest, want voor het eerst in zijn vijftien jaar durende carrière biedt Ibrahim Maalouf een ​​intiem duet met zijn vriend en “long time” medewerker, de Belgische gitarist François Delporte.

Het duo steekt een aantal van Maaloufs melodieën in een nieuw jasje en biedt ook een paar nieuwe tracks aan, allemaal met de hulp van een groot aantal prestigieuze gasten (Sting, Matthieu Chedid, Marcus Miller, Alfredo Rodriguez, Richard Bona, Trilok Gurtu, Hüsnü Senlendrici, Jon Batiste, Arturo Sandoval en vele anderen).

Als allereerste single is het niets minder dan het vlaggenschip van de Frans-Libanese trompettist dat gelanceerd wordt: Beirut, in een herziene versie, waar Ibrahim Maalouf wordt vergezeld door zijn trouwe medewerker, gitarist François Delporte. Een stuk om te ontdekken of te herontdekken in een verfijnde trompet- en gitaarformule.

’40 MELODIES’ komt uit op 16 november.

30 september 2020
Marc Alenus