Irie vibes in Kortemark

Het gelijknamige festival wordt er al voor de eenentwintigste keer georganiseerd.

Irie vibes in Kortemark

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli presenteert het Irie Vibes Roots Festival opnieuw een mooie mix van lokale en internationale artiesten met naast de live-optredens ook veel ruimte voor soundsystemcultuur.

Op vrijdag kunnen de campinggasten al genieten van de Irie Vibes All Stars met leden van Satta Sound, Youth Warrior, I-Shence Family, Pierre Le Roi en Jahmani Sound. Het Spaanse Jah Life International gaat daarna verder. Jahmbassador Hi-Fi heeft mc's Missing Link en Marijah bij zich. Met BETO INVITES Saimn-I, Zwoeleboel & Ubuntu wordt nog gezorgd voor enige afwisseling.

Op zaterdag komt het Brusselse Reservoir Dub aan bod en is er ruime aandacht voor de vijfentwintigste verjaardag van Ionyouth Soundsystem. The Mighty Jah Observer zet de dag verder en na de concerten komen de Nederlandse dubpioniers King Shiloh Sound System het festival afsluiten.

De Waalse Ska-band van Freddy Loco, Wahwahsda, Goldmaster Horns ft Charlie P & GT Moore en reggae-legende Johnny Clarke met backing band Dub Asante Band ft. Matic Horns kleuren de festivaltent in.

Daarnaast is er een kinderdorp, een festivalmarkt, een ruim aanbod aan gerechten uit alle windstreken en randanimatie voorzien. Om de lokale betrokkenheid te versterken is er bovendien op donderdag een gratis concertavond: Kortemark Congé met dj's als Kokonuts en DJ Desperado, het soundsystem Dukes of Skazzard en de live bands Mise*en*Scene en Camel's Drop ft Koko Breakfast.

Meer info en tickets voor het Festival vind je op www.irievibes.be.

9 juli 2024
Patrick Van Gestel