Jazzy nazomer met Jazz in 't Park

Ah zomer en daar duiken weer al die fijne zomerfestivals op. Maar ook in de nazomer zijn er allerhande muzikale activiteiten. Zo biedt Jazz in 't Park van 31 augustus tot en met m 3 september een mix van Belgische hedendaagse jazz in een informeel en laagdrempelig kader. Tussen de bomen van het Zuidpark in Gent kan u tijdens Jazz in 't Park namelijk gratis kennismaken met een staalkaart aan jazz van eigen bodem. De editie 2017 brengt meerdere primeurs. In avant-première kan er gloednieuw materiaal ontdekt worden van DelVita, Les Chroniques de l’Inutile, Bestiaal, 3Men in a Boat! en Mo & Grazz.

Jelle Van Giel Group stelt zijn nieuw album voor de eerste keer voor aan het Gentse publiek en er is de cd-release van Orchestra Exotica.

Traditiegetrouw werkt het festival dit jaar ook samen met de stadsbibliotheek. Op zaterdag 2 september programmeert Jazz in ’t Park een library session in De Krook. Gentse jazzzangeres Ingrid Nomad brengt bij de muziekafdeling een intiem concert met eigen werk uit haar recente debuutalbum, begeleid op piano en contrabas.

Na afloop is er een meet & greet voor de aanwezigen, ook dit concert wordt gratis aangeboden. In de aanloop naar en ook tijdens het festival worden de concerterende artiesten onder de aandacht gebracht in de muziekafdeling.

Op 1 september zal er net als vorig jaar een kaftactie doorgaan. Alle schoolgaande kinderen en hun ouders zijn opnieuw van harte welkom om die nieuwe boeken en schriften meteen te voorzien van gratis Jazz in ’t Park-kaftpapier. Als muzikale act werd Karibu Orchestra voorzien. En uiteraard mag het vieruurtje niet ontbreken voor alle deelnemende kinderen, gratis aangeboden door stad Gent.

Jazz in ’t Park 2017: vijftien gratis concerten van donderdag 31 augustus tot en met zondag 3 september in het Zuidpark te Gent. 

Alle info? Hierzo!

22 juni 2017
Philippe De Cleen