Julian Casablancas + The Voidz bevestigen tweede album

The Voidz guitarist Jeramy “Beardo” Gritter heeft dit weekend tijdens een interview met 'Gear Friends Podcast' bevestigd dat er een tweede album uitkomt van zijn band met The Strokes frontman Julian Casablancas. Het album zal gewoon ‘The Voidz’ heten en zou uitkomen in het najaar, of ten laatste tijdens het voorjaar van 2018.

Casablancas en zijn band brachten in 2014 ‘Tyranny’ uit, een album dat gemengde reacties teweeg bracht. Onze (fve) had het zelfs over een “bizarre rammelrock plaat”. Hoe dan ook kwam de flamboyante zanger het album voorstellen in december datzelfde jaar in de Trix, tevens ook de laatste keer dat er een bandlid van The Strokes voet op Belgische grond zette.

Maar ook The Strokes zelf zitten niet stil. Afgelopen week kwam de heroïneverslaving van gitarist Albert Hammond Jr. terug in het muzieknieuws, dankzij een passage uit het boek ‘Meet Me in the Bathroom: Rebirth and Rock and Roll in New York City, 2001–2011’ dat in augustus verschijnt. In die passage praten de overige bandleden uitvoerig over de verslaving van hun gitarist, en de slechte invloed die Ryan Adams had op het hele gebeuren. Zowel Adams en Hammond zijn nu al enkele jaren clean. Verder kwam er ook een passage uit waarin The Strokes openlijk hun rivaliteit met The Killers bespreken.

Maar er is ook goed nieuws voor The Strokes, want alle bandleden hebben bevestigd dat ze aan een nieuw album aan het knutselen zijn. Het hoe, wanneer en waarom blijft voorlopig onbekend. Maar bassist Nikolai Fraiture bevestigde dat ze zeker aan het werk waren: “deadlines naleven is nu niet bepaald onze sterkte, zoals jullie waarschijnlijk al weten. Maar bij het uitbrengen van nieuwe muziek hoort nu eenmaal de nodige opwinding”. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

22 mei 2017
Joris Roobroeck