La Belle Hip Hop: vrouwen aan de macht!

Het hiphopfestival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is intussen uitgegroeid tot een acht dagen durende gebeurtenis.

La Belle Hip Hop is niet het standaard festival zoals wij het kennen. Het focust op de vrouwelijke artiesten binnen de voornamelijk door mannen gedomineerde hiphopscene. Enkel vrouwelijke artiesten uit acht verschillende landen zullen er staan. De vrouwengevangenis van Berkendael, kinderziekenhuis HUDERF, rusthuizen en meer zijn de niet echt traditionele locaties. Daarnaast worden ook workshops, debatten, artistieke evenementen en, voor de allereerste keer, een internationale en volledig vrouwelijke breakdance- en hiphopdanswedstrijd gehouden. Bedoeling is om ervaringen met elkaar én met het publiek te delen in de hoop zo jonge meisjes aan te moedigen zich meer te manifesteren in de populaire jongerencultuur van de hiphopscene. Ook de aanslepende problematiek rond vrouwenrechten wordt aangekaart aan de hand van een bewustmakingscampagne, die voor en tijdens het festival zal lopen in de vorm van het videoproject '#Realize'. 

La Belle Hip Hop, met dit jaar als ondertitel 'Hands Up, Hands Off', gaat toepasselijk van start op zondag 8 maart (Internationale Vrouwendag). Het openingsconcert zal plaatsvinden op het internationale podium van de Botanique. Eindigen doet dit festival op 15 maart in Finland.

16 februari 2020
Marjolein De Smet