Live album voor Deafheaven

Als doekje voor het bloeden.

Live album voor Deafheaven

Op amper tien jaar tijd heeft het Amerikaanse Deafheaven een imposante discografie bij elkaar geschreven. Vier albums, waarvan het uit 2018 uitgebrachte 'Ordinary Corrupt Human Love' het meest innovatieve is, bijna twee handen vol singles en ep's en her en der nog wat losse nummers via bandcamp. En dan te weten dat het op dat zelfde bandcamp begon met een vier nummers tellende demo in juni 2010. 

Bandleden van het eerste uur George Clarke en Kerry McCoy wisten toen nog niet dat ze de wereld zouden veroveren. Om het tienjarig jubileum te vieren hadden de heren uit San Francisco één en ander gepland, maar daar heeft die verschikkelijke pandemie een stokje voor gestoken. Het was namelijk de bedoeling om te gaan toeren met Inter Arma, Greet Death en All Your Sisters, in eerste instantie in de VS maar in een latere fase ook in de rest van de wereld. Niet dus.

Daarom heeft de band het geweer van spreekwoordelijke schouder verlegd en zullen ze de setlist, die ze in gedachten hadden om het jubileum op de podia te vieren, als een live album uitbrengen. '10 Years Gone' gaat uitkomen via Sargent House op 4 december. 

22 oktober 2020
Bert Gysemans