Live album voor The Obsessed

Het soulvolle solo album van zanger Wino, de grootvader van de doom, is nog maar pas uitgebracht via Ripple Music, of Wino mag terug aan de bak.

Spreekwoordelijk dan, want ten ere van de veertigste verjaardag van The Obsessed wordt een live album uitgebracht. Het betreft een rauwe opname uit de beginjaren van de band in de Big Dipper Club in Maryland. Het in 1980 opgerichtte The Obsessed bestond uit drummer Dave "The Slave" Flood, bassist Mark "Professor Dark" Laue en zanger-gitarist Scott "Wino" Weinrich en wist de brug te leggen tussen punk en metal

Met de muziek werden vele hedendaagse topmuzikanten beïnvloed. Dave Grohl, Henry Rollins, Pepper Keenan en Phil Anselmo werden onder meer grootgebracht met de muziek van The Obsessed, die destijds zowel met grote metalbands als punkbands speelden. 

De keuze voor deze opname was blijkbaar snel genomen, want het is de favoriete "officiële" bootleg van Wino. De man zegt hierover dat deze plaat goed aangeeft waar de band mee bezig was in het begin van de jaren tachtig. Mooi meegenomen is de ultieme bezetting van de band. Buiten het optreden vind je er ook enkele leuke oude demo's op.  

Het album verschijnt op 21 augustus en kan vanaf nu voorbesteld worden bij de Europese shop van Blues Funeral Records.

14 augustus 2020
Bert Gysemans