LIVE2020 zoekt collector's items

BidForLIVE2020: muzikale collector’s items gezocht voor veiling ten voordele van zwaar getroffen Belgische muzieksector

Tijdens De Week Van De Belgische Muziek slaan artiesten en de muzieksector de handen in elkaar met diverse media om muziek van eigen bodem extra in de spotlights te zetten, en de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari worden over heel Vlaanderen tal van muzikale initiatieven ondernomen. VI.BE, het aanspreekpunt voor artiest en muzieksector, coördineert de acties die van die week een muzikale Belgische trip zullen maken. Ook LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector, draagt haar steentje bij en heeft al enkele mooie initiatieven in de steigers staan. Na een geslaagde veiling van Red Bull Elektropedia – die meer dan 26.000 euro opbracht voor LIVE2020 – zet het steunfonds nu zelf een veiling op poten onder de noemer BidForLIVE2020.

Het steunfonds ontving de afgelopen maanden al mooie giften van particulieren, bedrijven én van de sector zelf, waaronder de opbrengst van de veiling van Red Bull Elektropedia. Daar gingen heel wat exclusieve hebbedingen van o.a. Angèle, The Subs en Zwangere Guy onder de hamer. Tijdens de Week Van De Belgische Muziek trekt LIVE2020 het met een eigen veiling, in samenwerking met Veilinghuis Bernaerts, nog breder en internationaler. Hiervoor verzamelt het steunfonds nu al exclusieve items en belevingen van binnen- én buitenlandse labels, artiesten, concertzalen, clubs, festivals, leveranciers en andere actoren uit de brede eventsector. Daarnaast roept LIVE2020 verzamelaars op om in hun collectie te duiken, en hun muzikale collector’s items aan de veiling te schenken.

De opbrengst van de geveilde items gaat integraal naar het steunfonds, dat daarmee de zwaarst getroffen sectorgenoten evenals een aantal relanceprojecten financieel kan ondersteunen. Begin november kon het fonds al een eerste schijf van 179.000 euro uitkeren. Binnenkort zal een volgende aanvraagronde voor steun opgestart worden.

Heb je zelf een item dat je aan de veiling wil schenken? Laat het ons weten via info@live2020.be

29 november 2020
Marc Alenus