Main Stage voor Billie Eilish op Pukkelpop

Wie het Pukkelpopprogramma goed bestudeerde had al gemerkt dat Billie Eilish geprogrammeerd stond in de Dance Hall. Iets waar nogal wat opmerkingen rond kwamen op social media. De organisatie van Pukkelpop heeft echter nieuws te melden.

Billie Eilish, die zichzelf op amper één jaar tijd tot absolute wereldster katapulteerde, ruilt op zondag 18 augustus de Dance Hall voor de Main Stage van de Pukkelpopweide.

Chokri Mahassine, festivalorganisator Pukkelpop, over de verschuiving:
"Het gaat heel erg hard voor Billie Eilish, dat moet toch wel gezegd. We hebben haar uitvoerig gevolgd de voorbije maanden en overal bewees ze die plaats op de Main Stage meer dan waard te zijn. We kregen ook een heleboel reacties van mensen die vreesden dat de Dance Hall te klein ging zijn. Daar wilden we uiteraard graag aan tegemoet komen. Door de cancel van Good Charlotte kwam er een plek vrij op ons grootste podium. Plaats genoeg dus om haar in volle glorie aan het werk te zien!"

Eilish speelt op zondag 18 augustus om 15u05 ten dans op die grote Main Stage van Pukkelpop.

Minder goed nieuws is er van Code Orange. De band laat weten dat ze niet zullen spelen op Pukkelpop. De band laat via hun social media kanalen weten dat ze hun korte Europese festivaltour annuleren wegens een conflict in de planning. Het gezelschap stond geprogrammeerd in de Club op zaterdag 17 augustus om 18u25.

Pukkelpop vindt plaats van 15 tot 18 augustus in Kiewit nabij Hasselt.

Onder meer The National, Royal Blood, Tame Impala, Twenty One Pilots, Amelie Lens, Eels, Franz Ferdinand, James Blake, The Streets, Prophets Of Rage en Pond spelen er ten dans.

Meer info vind je hier.

Foto: Pukkelpop.

12 juli 2019
Kevin Vergauwen