MCLX steunt bevriende bands

Ook onafhankelijk concertpromotor MCLX werd hard geraakt door de huidige COVID-19-crisis en zag zijn volledige concertseizoen met o.a. concerten van Princess Nokia, Jpegmafia, I Prevail en een podium op Rock Herk van de kaart geveegd worden. Maar dat houdt MCLX niet tegen om iets te doen voor enkele artiesten!

Ondanks eigen problemen, is MCLX niet blind voor de moeilijkheden waarmee lokale alternatieve bands momenteel geconfronteerd worden. Live fees zijn voor de meeste artiesten de belangrijkste inkomstenbron en worden vaak gebruikt voor het financieren van projecten zoals albums of internationale tours.
 
Omdat het onduidelijk is wanneer de muzieksector terug naar een normaal live circuit kan terugkeren, besloot MCLX om enkele artiesten een hart onder de riem te steken. Aangezien de organisatie bands niet kan steunen via concerten, doet MCLX het in de vorm van een gelimiteerde 12” vinyl compilatie onder de noemer ‘Friends Of Friends’.

Verwijzend naar de hechte en kleine lokale scene, wil MCLX met deze release alternatieve artiesten die geraakt werden door de huidige crisis op een positieve manier onder de aandacht brengen én een financiële duw in de rug geven. 100% van de kosten worden gedragen door MCLX en alle opbrengsten gaan integraal naar de betrokken bands. Bovendien werd uitsluitend gebruik gemaakt van Belgische leveranciers: Jerboa Mastering (mastering), Studio Dada (artwork) & Discomat (vinyl perserij).

Een eerste nummer, Anecdotes, komt van de Gents-Limburge noise rock formatie Teen Creeps. De band zou in 2020 een opvolger voor debuutalbum ‘Birthmarks’ releasen, maar zag zich door de COVID-19-crisis genoodzaakt deze release naar 2021 te verplaatsen. Het nummer Anecdotes is een outtake van hun opnamesessie voor het nieuwe album.

tracklist:
Crowd Of Chairs - (Internal Dialogue) No Witnesses
Nieuw album 'Mod Kid With Dog' uit sinds februari 2020 (Lees recensie)
Teen Creeps - Anecdotes (Compilatie exclusief) 
Newmoon - Under Milky Way
Nieuw album 'Nothing Hurts Forever' uit sinds november 2019
The Geraldines - Never
Nieuw album 'Never Worry Always Worry' uit sinds mei 2020 (Lees recensie)
Bløssom - Sunset Save Me (Compilatie exclusief)
Eerste single 'Blush Rose Petals' uit sinds april 2020 
Stoop Kid - Free Zone (Compilatie exclusief)
Nieuwe EP 'Nothing At All' uit sinds februari 2020
Fornet - L.A. Balcony
Nieuw album 'Anti-Tragedy' uit sinds maart 2020 (Lees recensie)
The Guru Guru - Origamiwise (Live at We Are Open) (Compilatie exclusief)
Nieuw album 'Point Fingers' uit sinds januari 2020
Psycho 44 - Solitude In Paradise
Nieuw album 'Unreality I' uit sinds februari 2020
High Hi - Madison
Nieuw album 'Firepool' uit sinds maart 2020 (Lees recensie)
Such Beautiful Flowers - I Wanna Be Your Dog
Nieuwe ep 'Neon Gloom' uit sinds oktober 2019 (Lees recensie)

14 juli 2020
Marc Alenus