Melvins in voorbereiding van druk jaar

2021 lijkt een druk jaar te worden voor de band.

Melvins in voorbereiding van druk jaar

Niet alleen komt er een nieuw album van Melvins uit op 26 februari, er verschijnen ook vinyl heruitgaves van maar liefst twee klassiekers. 

'Working With God' zal tegen eind februari in de winkels liggen. Dit album werd opgenomen met originele Melvins-drummer Mike Dillard, die uiteraard geflankeerd wordt door Buzz Osborne en Dale Crover. Het was van 2013 en 'Tres Cabrones' geleden dat de drie samen nog muziek maakten. 

Melvins-fans weten maar al te goed wat ze moeten neertellen voor een oude plaat van hun helden. Er is gewoon meer vraag dan aanbod en dus schieten de prijzen de lucht in. Maar daar gaat verandering in komen: Ipecac brengt namelijk zowel 'Hostile Ambient Takeover' als 'Gluey Porch Treatments' opnieuw uit. Vooral die laatste is een gegeerd stuk. Een pakketje Melvins voor kerst zit er nog niet in, maar in de lente zou alles moeten verkrijgbaar zijn. 

Check intussen de twee nieuwe nummers, die je nu al krijgt, als je via bandcamp een exemplaar besteld. I Fuck Around is een vrije interpretatie van een Beach Boy-classic. Bouncing Rick gaat dan weer over een oude biologieleerkracht van Buzz en Mike. 

 

 

 

14 november 2020
Bert Gysemans