Nieuw album voor Deep Purple

Er lijkt geen sleet te komen op deze rockpioniers.

Deep Purple is één van de grondleggers van de rockmuziek en heeft de afgelopen decennia de muzikale grenzen voortdurend verlegd. De band wordt geleid door zanger Ian Gillan, wiens vocalen generaties lang ontzettend invloedrijk zijn geweest. Gillan wordt hier vergezeld door bassist Roger Glover, drummer Ian Paice en Don Airey op keyboards. Dit is trouwens het eerste album van de band met gitarist Simon McBride, die inviel toen oudgediende Steve Morse wegens persoonlijke omstandigheden Deep Purple moest verlaten.

De eerste single verschijnt op 30 april en is een voorproefje op het studioalbum, getiteld '=1', dat op 19 juni zal verschijnen via earMUSIC. Met oude vriend Bob Ezrin (Kiss, Lou Reed, Alice Cooper) als producer, roept de plaat het klassieke seventiesgeluid van de band op zonder te vervallen in nostalgie. De raadselachtige titel '=1' symboliseert het idee dat in een wereld, die steeds complexer wordt, alles uiteindelijk vereenvoudigt tot een simpele, verenigde essentie: alles is gelijk aan één.
 
De band viert het nieuwe album met een wereldwijde tour. Van 28 tot 31 oktober vertoeft de band in de Benelux. (Vorst Nationaal, Ziggodome en Rockhal), kaarten voor deze drie shows zijn al verkrijgbaar.
26 april 2024
Bert Gysemans