Nieuw album voor Virginia Wing

Virginia Wing kondigt nieuw album aan met eerste single.

Nieuw album voor Virginia Wing

Onze levens zijn oneindige chaos, en het is ons levenswerk om het te laten gebeuren. Terwijl we afglijden in de ondergang van de westerse meritocratie, met dagelijkse herinneringen aan wat er een jaar geleden, vijf jaar geleden, tien jaar geleden is gebeurd, tast het zonder twijfel ons vermogen aan om gelukkig te zijn met onszelf, of te weten wie we zijn.

Virginia Wing heeft zich beziggehouden met de uitdaging om in 2020 iets unieks te maken. Dat is het hele verhaal in een notendop. Elk van hun eerdere albums is gemaakt door een groep die zich geen zorgen maakte over het creëren en onderhouden van een merk. Ze hebben de muziek gemaakt die voor hen logisch is.

Virginia Wing is een groepsactiviteit die ondersteunt, bevrijdt en meer dan waarschijnlijk het product is van een mede-afhankelijke relatie. Eigenwijs, droog, zelfbewust en ondergedompeld in hun werk; in elke interactie met de groep zullen ze het hebben over therapie, midi koto, samplers, de vloeibaarheid die alleen kunstenaars in hun materiaal kunnen.

Na ‘Ecstatic Arrow’ gemaakt te hebben in de romantische setting van de Zwitserse Alpen in 2018, rijk aan sfeer en landschap, heeft Virginia Wing moeten doen wat de rest van ons in 2020 moest doen: vanuit huis werken in joggingbroek. Ze hebben echter opnieuw een van de meest gewaagde en echte popplaten van het jaar geproduceerd.

Het nieuwe album 'private LIFE' komt uit op 21 februari 2021. Hieronder vind je de eerste single I'm Holding Out For Something.

29 oktober 2020
Marc Alenus