Nieuwe ep voor Nilüfer Yanya

Nilüfer Yanya voelt zich gelukkig en jij?

Nieuwe ep voor Nilüfer Yanya

Nilüfer Yanya bracht in maart 2019 haar debuutalbum ‘Miss Universe’ uit. In oktober 2019 deelde ze een nieuwe single, H34T RISES, via een video voor de track. Het nummer was een herwerkte versie van de albumversie en bevatte Dave Okumu van The Invisible achtergrondzang (hij was Yanya's eerste gitaarleraar).

Na een jaar stilte heeft Yanya nu een nieuwe ep aangekondigd, ‘Feeling Lucky?’. De ep komt uit op 11 december via ATO en de eerste single Crash is er al. Bekijk de video hieronder.

"De video voor‘ Crash ’speelt zich af tijdens een vliegtuigvlucht", zegt Yanya in een persbericht. "Vorig jaar, toen ik veel toerde, merkte ik dat ik elke keer dat ik aan boord van een vliegtuig stapte, steeds angstiger werd, iets wat nieuw voor me was, want ik heb nooit vliegangst gehad. Bij elke vlucht die we namen, voelde het alsof de turbulentie erger werd en ik was ervan overtuigd dat mijn geluk zou opraken. Ik heb Crash niet geschreven over het feit dat ik in een vliegtuig zit, maar ik vind het visueel heel mooi als een belichaming van het nummer. "

In verband met de thema's op de ep voegt Yanya eraan toe: “Een van de nummers had als concept het thema geluk, maar toen besefte ik dat al de nummers op de een of andere manier dat thema behandelen. Dat zette me aan het denken over geluk in het algemeen; goed en slecht. Dingen waar we geen controle over hebben en dingen die we onder controle hebben, hoe vaak we daden en gebeurtenissen neerleggen bij het geluk of pech als de dingen onze verwachtingen overtreffen of niet volgens plan verlopen."

21 oktober 2020
Marc Alenus