Nothing kondigt auditief en visueel trauma aan

In het kader van de release van het vierde album kondigden de nu-shoegazers een livestream releaseshow aan.

Nothing kondigt auditief en visueel trauma aan

‘The Great Dismal: An Auditory And Ocular Trauma’ zoals het event heet, vindt plaats op de vooravond van de release op 29 oktober om 21 uur, maar de show is niet gratis. Tickets kan je hier kopen. Twintig procent van de opbrengt gaat trouwens naar het Emergency Relief Fund van NIVA dat concertzalen steunt in deze moeilijke tijden.

De show is gesponsord door Kickstarter Music, Vans, Fender en Slane, het merk van Ierse whiskey. Naast Nothing zelf zal ook Full of Hell aantreden en er zijn samenwerkingen met filmmakers Mike Martinez en Tyler Wray van Everything Is Stories, Ricardo Rivera van Kilp Collective en videograficus Frank Huang.

Het album ‘The Great Dismal’ komt uit op 30 oktober via Relapse Records en is hier voor te bestellen. De titel verwijst naar een moeras, een briljante natuurlijke val waar overleven enkel voor zijn bewoners moeiteloos is, aldus frontman Dominic Palermo. “De aard van zijn mooie, maar veeleisende omgeving en harde omstandigheden kan je niet zomaar van je afschudden of snel vergeten,” zo vult hij aan.

Dat geldt alvast voor de twee singles die tot nog toe uitgebracht zijn. (Her-)ontdek ze hieronder.

21 oktober 2020
Marc Alenus