Ook jazzliefhebbers welkom in Trix

Rataplan wijkt voor een aantal jazz-concerten uit naar de Borgerhoutse muziektempel.

Ook jazzliefhebbers welkom in Trix

Omwille van de coronamaatregelen werd de zaal van Rataplan te klein voor een aantal geplande concerten. Speelkansen voor artiesten en cultuurbeleving blijven in deze tijden onmisbaar, dus ging het cultuurhuis op zoek naar een grotere locatie waar de social distancing gegarandeerd kan worden.

Trix biedt een helpende hand, maakt de agenda vrij en ontvangt maar liefst 6 Rataplan-concerten in hun coronaproof 'Pump Up The Jam'-programmatie. Ook in De Fakkel live van Trix, een muziekroute in hartje Borgerhout, maakt Rataplan later dit najaar deel uit van het programma.

De corona-maatregelen zetten kracht achter de samenwerking die reeds aanving in zomer 2020. Trix en Rataplan bundelden afgelopen weken al de krachten in het project 'Jongeren maken de Stad', een coronaproof muzikaal project voor jongeren waar ook JES Antwerpen en Scum Studios bij betrokken waren. Deze samenwerking smaakte naar meer en kent dus nu een fijn vervolg.

Rataplan en Trix kondigen dan ook trots de onderstaande lijst concerten aan. Omdat beide huizen beseffen dat mensen meer dan ooit nood hebben aan de sensatie van livemuziek, zowel de bezoekers als de muzikanten.

/ za 24 oktober - Wasdaman + John Ghost
/ za 21 november - Thunderblender + Kreis
/ zo 22 november - Breathing #43 (ism K. Conservatorium Antwerpen)
/ za 28 november - Reservoir Ghosts + Donder & Sigbjørn Apeland
/ do 3 december - Tutu Puoane & Ewout Pierreux
/ vr 4 december - Breathing #44 (ism K. Conservatorium Antwerpen)

Tickets zijn meteen te koop (in bubbels van minimaal 1 en maximaal 5 personen).

9 oktober 2020
Marc Alenus