Ook Ride is terug

Een maand na Slowdive laten nu ook die andere shoegazers een nieuw nummer los. Gisteren kreeg Steve Lamacq op BBC6 de primeur van Charm Assault van Ride.

Ride was via hun Facebook al een tijdje aan het teasen met foto's van hun materiaal en van een studio. Begin december postte ook Erol Alkan dat hij in de studio zat met de band uit Oxford om hun eerste plaat in eenentwintig jaar in te blikken. Op dat album is het nog even wachten, maar de vooruitgeschoven, digitale single is, wat ons betreft, een veelbelovende amuse-bouche.

Charm Assault blijft een eind verwijderd van de typische uitgesponnen reverbnummers die Ride kenmerk(t)en. Het is eerder een gebalde, frisse popsong die ook in de livesets een bommetje moet worden. Concerten in België staan voorlopig nog niet gepland, maar nu hun boeiende passage op Pukkelpop anderhalf jaar geleden is het nu dus uitkijken naar nieuw werk op het podium.

Dé vraag die na de verrijzenis van Slowdive, Ride, Swervedriver en Lush nog op onze lippen brandt, is: wie volgt? Catherine Wheel? The Pale Saints? We hebben nog even geduld.

22 februari 2017
Christophe Demunter