Overzichtsplaat I Am Oak op komst

De band brengt een nieuw dubbelalbum uit vol nieuwe versies van bestaande nummers.

Overzichtsplaat I Am Oak op komst

Thijs Kuijken, aka I Am Oak ,behoort al lang tot onze favoriete Nederlandse muzikale projecten. Het was dan ook een leuk en verrassend weerzien met Furrows, een song van op zijn album ‘Ols Songd’ die in een nieuw jasje werd gestoken.

Furrows staat op het komende nieuwe album 'Odd Seeds', dat uitkomt op 18 december. Het album is een selectie van zesentwintig nummers die allemaal herinterpretaties zijn van nummers uit de I Am Oak catalogus, variërend van vóór het debuutalbum tot het meest recente album 'Osmosis'. Thijs Kuijken maakte deze nummers in maart en april van dit jaar toen hij zijn tijd, net als ieder ander, verplicht thuis door moest brengen tijdens de lockdown.

Thijs Kuijken zelf over het album: “Tijdens de quarantaineperiode van maart 2020 heb ik een video opgenomen waarin ik een van mijn nummers live speelde, om op internet te delen in plaats van een echte live show. Dit veranderde al snel in een dagelijkse oefening van 50 dagen, resulterend in 50 opgenomen nummers”.

'Odd Seeds' is dus een selectie van 26 van deze 50 nummers. Allemaal op hun eigen manier bijzonder. Er is zelfs een nieuw nummer genaamd That’s That. Zo is het uiteindelijk een prachtige samenvatting van het afgelopen decennium van I Am Oak. Je kunt het benaderen als een inleiding op de muziek van I Am Oak, of als een volledig nieuw album met nieuwe versies van nummers die je misschien kent.

'Odd Seeds' wordt uitgebracht als een limited dubbelelpee en een limited cassettetape.

10 november 2020
Marc Alenus