Paladin covert Nevermore

Na het succes van debuutalbum 'Ascension' gooit het jonge Amerikaanse thrashkwartet het over een andere boeg.

Paladin heeft namelijk laten weten dat ze ep met drie covers van Nevermore zullen uitbrengen. De ep komt uit onder de naam 'Anamnesis' op 13 december via Prosthetic Records, net de dag van overlijden van Warrell Dane, zanger van Nevermore. 

De vier jongelui uit Atlanta hebben hun fascinatie voor eightiesthrash en melodische deathmetal uit de nineties met Nevermore als constante nooit onder stoelen of banken gestoken. Nevermore is altijd een inspiratiebron geweest voor jonge bands. Na de split in 2011 werd er altijd al gehoopt op een reunie, maar die hoop was helemaal weg, toen zanger Warrel Dane overleed in 2017.

Over de keuze van de nummers op de ep wist  zanger-gitarist Taylor Washington te vertellen dat River Dragon een voor de hand liggende keuze was, omdat het waarschijnlijk het meest herkenbare nummer is van Nevermore. 'This Godless Endeavor' is zijn favoriete album. Dus werd van dit album Final Product gekozen, omdat het niet zo'n heftig nummer is. Tot slot wilde de band ook nog een ouder nummer coveren, dat niet werd gespeeld op een zevensnarige gitaar. Dat is dan 42147  geworden, dat van begin tot eind vol zit met geweldige gitaarriffs.

6 december 2019
Bert Gysemans