Philemon dan toch eindelijk weer live

Corona gooide ook voor Philemon roet in het eten, maar frontman De Boes blijft beleefd.

Onlangs bracht Philemon zijn nieuwe single How Do You Do uit. En opnieuw staat voor de band voor de herontdekking van melodieuze kracht. Op zijn eerste ep ‘Hourglass’ zinderen dan ook invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met muzikale moleculen van onder andere The Beatles, Grandaddy, Elliott Smith of Andy Shauf creëert Philemon een rijke, harmonieuze chemie.

Op de laatste single How Do You Do vertelt hij, geïnspireerd door Gabriel García Márquez' ‘Liefde in tijden van Cholera’, over iemand die zich overgeeft aan de nacht en de drank. Klinkt best donker, maar helemaal donker is het nummer toch weer niet. “Time will find a way to get us out of here”, zingt hij optimistisch. Ook de clip is zonnig. In korte broekjes speelt De Boes met zijn band op een tennisveld."

De video van deze live-sessie werd opgenomen met de volledige band, gemixt door Sander Stuer (Jan Verstraeten, Gilman) en gefilmd door fotografe Kaat Somers.

Philemon kan je eindelijk live zien op Les Nuits Botanique op 5 oktober en op 22 oktober in een uitverkochte De Casino te Sint-Niklaas. Gasten Mooneye, The Calicos, Pauwel en Pascal Deweze gaan dan samen met De Boes en zijn band het podium op.

29 september 2020
Marc Alenus